Probabil mulți dintre noi s-au întrebat ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă sau plină de provocări poate fi munca de cercetare. Totodată, e clar că știința de calitate nu vorbește de la sine și cei care pot răspunde la aceste întrebări sunt chiar oamenii de știință.
Înțelegem că cel mai bine funcționează poveștile despre oameni, și nu cifrele. De aceea, lansăm campania “Cunoaște cercetătorii”, care se va desfășura în perioada septembrie 2022 – septembrie 2023 în cadrul proiectului Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022-2023.
Invităm cercetătorii tineri și cei cu experiență originari din Republica Moldova să ne relateze despre parcursul lor academic, de ce au ales domeniul său de cercetare și ce rezultate științifice își doresc să obțină. Știm că timpul e cea mai de preț resursă, de aceea așteptăm contribuții scrise sau înregistrări video (cu durata de până la 2 min), care să conțină răspunsul la aceste 5 întrebări.

Toate relatările video sau text vor fi disponibile pe pagina proiectului la https://noapteacercetatorilor.md/

Campania “Cunoaște cercetătorii”  se înscrie în șirul de activități organizate în cadrul proiectului Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022-2023. Printre obiectivele principale ale proiectului se numără sporirea vizibilității și promovarea cercetării și cercetătorilor în rândul publicului larg, dar și evidențierea impactul cercetării-inovării asupra vieții cotidiene și bunăstării sociale.
Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la noapteacercetatorilor.md @ gmail.com