Cum e să fii cercetător? Cu ce anume se ocupă oamenii de știință? Și ce aș face eu, dacă aș fi cercetător?

Adresăm aceste întrebări copiilor de 7-12 ani și îi invităm să participe la concursul de desen “Cercetătorul prin ochii copiilor”, prin crearea unui desen original, care să-i reprezinte pe ei ca adulți cercetători și să descrie în 1-2 fraze ce anume vor face în calitate de cercetători.

Desenele se vor realiza în format A4 sau A3, în orice tehnică: creion, cariocă, acuarelă, guaşă, etc. În dreapta foii, în partea de jos, se vor indica: numele, prenumele autorului/ autoarei, vârsta, instituția (școala, liceul).

Fotografia desenului (în calitate bună) se va depune până pe 25 septembrie 2023, utilizând Formularul de înregistrare.

Concursul este organizat în cadrul proiectului Noaptea Cercetătorilor Europeni 2023 care vine să demonstreze impactul științei și inovațiilor asupra vieții cotidiene și să încurajeze tinerii să urmeze o carieră în cercetare. În acest context, ne propunem să explorăm care e atitudinea copiilor față de știință și ce cred ei despre profesia de cercetător.

Desenele vor fi apreciate de un juriu care va alege 5 câștigători, aceștia fiind premiați cu cadouri valoroase și utile, în seara de vineri, 29 septembrie 2023, în cadrul evenimentului Noaptea Cercetătorilor Europeni, organizat la Chișinău în parcul muzeu al Universității Tehnice a Moldovei (sec. Râșcani, str. Studenților).

Toate lucrările trimise la concurs vor fi expuse într-o galerie online pe site-ul proiectului Noaptea Cercetătorilor Europeni 2023pagina de Facebook și Instagram. Desenele vor fi expuse și în cadrul evenimentului Noaptea Cercetătorilor Europeni 2023 la Chișinău, unde vizitatorii vor avea posibilitatea să le aprecieze. În toate cazurile, va fi respectat dreptul de autor, indicând numele și prenumele autorului.

Regulamentul concursului

concurs-desen-cercetator-ochii-copiilor